Αρχή
Φωτο Πέτρινο
Φωτο Πέτρινο
«Παραδοσιακή αρχιτεκτονική μέσα στη Ζακυνθινή φύση»
Οι Μυρτιές είναι ένα συγκρότημα με πέτρινες κατοικίες σε ένα κομμάτι από το μεγάλο αγρόκτημα της οικογένειας Λογοθέτη, μόλις 500 μέτρα από τις ανατολικές ακτές του Βασιλικού και 1200 μέτρα από τη διάσημη παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta - Caretta (Γέρακα).

Στην είσοδο του συγκροτήματος θα δείτε την παλιά ισόγεια αγροικία, που χτίστηκε το 1911 και ανακαινίστηκε πρόσφατα διατηρώντας το παραδοσιακό χωριάτικο χρώμα την οποία περιβάλλει ένας καταπράσινος κήπος με μπουκαμβίλιες, τριανταφυλλιές, ιβίσκους, πικροδάφνες, μυρτιές, ελιές και κυπαρίσσια.
Πιο ανατολικά θα δείτε δύο νεόκτιστα διώροφα πέτρινα κτίρια δομημένα με πέτρα από τα ζακυνθινά βουνά και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η μαγευτική θέα προς τη θάλασσα και το πράσινο από τα μπαλκόνια τους, αποτελεί το καλύτερο συμπλήρωμα στην χαλάρωση και την άνεση που θα απολαύσετε κατά την διαμονή σας.

Οι Μυρτιές διαθέτουν 4 studios 25 τ.μ. για 2 έως 3 άτομα (στο παλιό πέτρινο), δύο διαμερίσματα 40 τ.μ. 2 υπνοδωματίων για 4 έως 5 άτομα (στο παλιό πέτρινο) και τέσσερις πολυτελείς μεζονέτες (στα διώροφα) που μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 5 άτομα.

Αρχιτεκτονικά σε όλες τις κατοικίες δεσπόζουν οι πέτρινοι τοίχοι, τα ξύλινα ταβάνια και οι σκεπές με τον παραδοσιακό βροντάλε, τα κεραμικά πλακάκια στα πατώματα, οι ξύλινες πέργκολες στις βεράντες και τα μπαλκόνια τα ξύλινα ή πέτρινα ανώφλια, ο πέτρινος παλιός ξυλόφουρνος στην αυλή.
Στη εσωτερική διακόσμηση, χαρακτηριστικές είναι οι παλιές πόρτες, οι ντουλάπες, οι απλίκες και τα φωτιστικά, οι καθρέπτες, οι πίνακες ζωγραφικής της νόνας Helen και οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις της κόρης της, τα λευκά κεντητά κουρτινάκια των γιαγιάδων της οικογένειας στα παραθύρια.

 

Myrties Stone Houses © 2005 - 2019 by ako